Hallgeir tildelt stipend

Hallgeir Engebråten har blitt tildelt stipend fra Morgendagens Skøyteess.

Morgendagens Skøyte-Ess (MSE) gir i 2017 syv stipendier på til sammen 41 000 kroner til norske skøytetalenter. Bakgrunn for tildeling er resultater oppnådd i 2016-17 sesongen.

Følgende løpere får stipend:

JENTER:

Hjallis-stipend / 8 000 kroner: Ragne Wiklund, Aktiv SK.

Stipend / 5 000 kroner: Julie Nistad Samsonsen, Fana IL og Ane By Farstad, Spk Falken.

GUTTER:

Hjallis-stipend / 8 000 kroner: Magnus Bakken Haugli, Jevnaker IF

Stipend / 5 000 kroner: Allan Dahl Johansson, Aktiv SK, Hallgeir Engebråten, Nord-Odal IL og Jonas Nordhøy Kristensen, Asker SK.

Hjallis-stipendiet kan bare utdeles en gang. Dahl Johansson fikk dette stipendiet forrige sesong.

MSE er en privat organisasjon som ble dannet i 1986. I løpet av de siste 30 årene har MSE gitt stipendier på over 1,6 millioner kroner til norske talenter. MSE består av tidligere skøyteløpere, ledere, trenere og entusiaster. Organisasjonens oppgave er å samle inn penger som i neste omgang gis til unge talenter – lenge før de blir kjente navn i mediene. Således fikk Johann Olav Koss som en av de første stipend allerede i 1986. De fleste av landslagsløperne de siste årene har fått MSE-stipend tidlig i karrieren.

Dagens styre i MSE består av følgende: Åge Dalby (leder) – Svein Erik Stiansen – Dag Fornæss – Kirsti Biermann – Sten Einar Stensen – Terje Andersen – Per Jorsett (æresstyremedlem).