Nord-Odal IL Skøyter arrangerte Norges Cup 2

Norges Cup nummer 2 ble arrangert på Hamar 2. og 3. november 2019. Stevnet var uttaksløp for World Cup 1 og 2, samt for junior World Cup nr 1 i Bjugn. Stevnet ble arrangert av Nord-Odal IL.

​Lørdagens 500 meter ble vunnet av Maria Netland Rabbe og Carina Jagtøyen i henholdsvis junior og senior kvinner. På herresiden ble det seier til Peder Kongshaug og Marius Bratli i henholdsvis junior og senior klassen. Vinner av 1000 meter ble Arwen Szygenda (kvinner junior), Carina Jagtøyen (kvinner senior), Sander Eitrem (menn junior) og Sindre Baas (menn senior).

3000 meter ble vunnet av Julie Berg Sjøbrend (kvinner junior), Ida Njåtun (kvinner senior), Tobias Fløiten (menn junior) og Thomas Lande Eriksen (menn senior).

På den avsluttende 5000 meteren vant Sverre Lunde Pedersen klassen menn senior foran Håvard Bøkko og Hallgeir Engebråten. Juniorklassen ble vunnet av Peder Kongshaug.

Etter morgendagens løp i Norges Cup 2 vil Norges Skøyteforbund foreta uttak til World Cup 1 og 2 i henholdsvis Minsk og Tomaszow, Junior/Neo-senior World Cup 1 i Bjugn samt Europacup 1 i Kristiansund. Uttaket vil bli gjort på grunnlag av en helhetsvurdering av innsatsen på de to uttaksløpene (NC1 og NC2).

På søndagens 500 meter ble det samme vinnerne som på lørdagens 500 meter (Rabbe og Jagtøyen). På herresiden vant Håkon Sæther juniorklassen og Marius Bratli vant seniorklassen. Vinnere av 1500 meter ble Marte Bjerkreim Furneè (kvinner junior), Ida Njåtun (kvinner senior), Peder Kongshaug (menn junior) og Sverre Lunde Pedersen (menn senior). Stevnet ble avsluttet med 5000 meter for kvinner og 10000 meter for menn. I kvinneklassen vant Sarah Marie Sanderud juniorklassen og Sofie Karoline Haugen seniorklassen. 10000 meter ble vunnet av Ole Bjørnsmoen Næss (senior) og Tobias Fløiten (junior).

Nord-Odal IL vil streame stevnet.     Trykk her

Protokoll Norges Cup 2.